09.02.17 11:14 Alder: 12 days
Kategori: Arrangementer

Kvinder fra Filippinerne får ordet den 3. marts


Fredag den 3. marts er det Kvindernes Internationale Bededag! Det markeres bl.a. i Sankt Annæ Kirke, Dronning Elisabeths Allé 3, 2300 Kbh S, hvor der begyndes kl. 15. Indbydere er kvinder fra Den katolske Kirke, Metodistkirken, Vanløse Frikirke og Folkekirken, der sammen har tilrettelagt dagen. Alle er velkomne!

Kvinder fra de kristne kirker i Filippinerne har i år tilrettelagt en gudstjeneste, som bruges jorden rundt den første fredag i marts på Kvindernes Internationale Bededag. Temaet er ”Har jeg gjort dig uret?”.

Dagen fejres i flere end 170 lande, og i Danmark samles kvinder godt 60 steder for at stå sammen med kvinderne i Filippinerne, som har samlet en lang række tekster og bønner, der på denne dag bliver brugt overalt i verden. Stemmer fra Filippinerne beretter om forholdene i landet med over 100 mio. indbyggere, mere end 7.000 øer og utallige lokale sprog. Engelsk er det officielle sprog, som binder øerne sammen. Filippinerne har deres helt egen udgave af engelsk: tagalog (en blanding af engelsk og egne filippinske ord). Gudstjenesten og alt materialet er udarbejdet af filippinske kvinder.

Filippinerne er nok for de fleste et kendt land. Der er mange filippinere, der har slået sig ned i Danmark, og de er kendt som smilende, arbejdsomme mennesker. Mange danskere har også været på ferie i Filippinerne.

Kvinderne i Filippinerne giver os indblik i deres skønne natur med en mangfoldighed af frugter, sjældne planter og blomster, og alt, hvad de er stolte af, men de fortæller også om de problemer, de står ansigt til ansigt med: arbejdsløshed, så derfor forlader mange – både unge og lidt ældre mennesker – landet og deres familie for at arbejde i udlandet til en bedre løn, da den, de får i Filippinerne ikke rækker til de daglige fornødenheder. Filippinernes økonomi hjælpes godt af de penge, der sendes hjem fra oversøiske arbejdere – også selvom de oftest bliver underbetalt!

Hvert år samles der penge ind ved gudstjenesten. Sidste år blev i alt 97.541 kroner fordelt mellem projekter i Albanien, især med fokus på kvindearbejde for at udvikle deres lederegenskaber, og et projekt i Zambia med fokus på børneklubber, da børnene er landets fremtid. Indsamlingen i år har igen kvinder og børn i fokus – denne gang i Armenien og Rusland.

Velkommen til et verdensomspændende fællesskab her lokalt!