Sant´Egidio fælleskabet

Sant´Egidio er et kristent fælleskab grundlagt i 1968 i Rom af Andrea Riccardi. De grundlæggende kerneværdier for Sant´Egidio fælleskabet er Prayer, Poor and Peace, og målet er at samle mænd og kvinder i alle aldre og livsbetingelser til fællesskab og bøn.

Overalt i verden arbejder fællesskabet på at knytte venskaber med mennesker i nød – til ældre, hjemløse, syge, ensomme, indvandrere, handicappede, fanger og gadebørn.

Bevidstheden om at konflikter og krig er grunden til meget af den lidelse og ulykke vi ser i verden, har også drevet Sant'Egidio til at arbejde målrettet for fred, dialog og genopbygning gennem en række internationale indsatser rundt omkring i verden.

Arbejdet med at fremme fred og medmenneskelig forståelse er ethvert menneskes ansvar og bør kunne samle folk på tværs at kulturer og religioner. Sant'Egidio-fællesskabet er således også dybt engageret i den interkulturelle – og interreligiøse dialog med stor inspiration fra Frans af Assisi.

I dag findes der Sant'Egidio-fællesskaber i mere en 70 lande rundt omkring i verden.

Sant'Egidio-fællesskabet åbner nu også i Danmark med fællesspisning på Institut Sankt Joseph, Dag Hammarskjölds Allé 17 på Østerbro i København, første gang torsdag den 22. august, kl. 18.00-19.30.

Folkekøkken for alle

Alle er velkomne til fællesspisning og aftengudstjeneste

De øvrige torsdage frem mod jul, hvor der er fælleskøkken på Institut Sankt Joseph er den 12. og 26. september, den 10. og 24. oktober, den 7. og 21. november samt 5. og 19. december.

Læs mere på https://sanktjoseph.dk/santegidio/

Kontaktperson: Vacant