Birgittinerinderne

Birgittinerordenen er en klosterorden stiftet af den hellige Birgitta. Hovedklosteret lå i mange år i Vadstena. I sin velmagtstid talte Birgittinerordenen 79 klostre, men blev kraftigt svækket under reformationstiden da klostrene i Skandinavien og Nord-Europa blev nedlagt. Den oprindelige grenen består i dag af bare et kloster i Holland og det oprindelige hovedkloster i Sverige (Vadstena). En spansk gren har seks klostre i Spanien og Mexico.

Den nye gren af Birgittinerordenen, blev grundlagt i 1911 af den svensk-amerikanske sygeplejeske, Elisabeth Hesselblad (1870-1957). Til forskel fra den oprindelige Birgittinerordenen, som er mere kontemplativ, blev Birgittasøstrene oprettet for at fremme kendskabet til den hellige Birgitta, og driver udadvendt virksomhed med gæstehus og religionsundervisning. I 1930 købte ordenen den hellige Birgittas hus på Piazza Farnese i Roma som nu er den nye grens moderkloster og startede et gæstehus åbent for alle, uanset religiøst tilhørsforhold. Under anden verdenskrig fik jøder og politiske flygtninge beskyttelse der.

Elisabeth Hesselblad blev helgenkåret (kanoniseret) af pave Frans den 4.juni 2016 for sin økumeniske virksomhed. Hendes festdag er 4. juni.

I dag har de "nye" Birgittasøstrene 600 nonner i 57 klostre flere steder i verden, bl.a. i Sverige (Stockholm og Falun),Schweiz, England,  Norge, Finland, Estland, Polen, Tyskland, Holland, Indien, Palestina, Israel, Filippinerne, Indonesien, USA, Mexico, Cuba og fem klostre i Italien.

 

Sankt Birgitta Kloster, Habitaculum Mariae 

Refshalevej 81 

4930 Maribo 

Tlf. 5572 8516 (bedst 10-11.30 og 14-16)  

Birgittasøstrenes hjemmeside

E-mail: birgittasoestrenemail.dk  

 

Priorinde: 
Sr. Mary Kakkathookkiyil (Moder Vivian) O.Ss.S