Birgittinerinderne

Birgittinerordenen er en klosterorden stiftet af den hellige Birgitta. Hovedklosteret er i Vadstena. I sin velmagtstid talte Birgittinerordenen 79 klostre, men blev kraftigt svækket under reformationstiden da klostrene i Skandinavien og Nord-Europa blev nedlagt. Den oprindelige grenen består i dag af bare fem klostre i Holland, England, Tyskland og Sverige (Vadstena). En spansk gren har seks klostre i Spanien og Mexico.

En ny gren af Birgittinerordenen, blev grundlagt i 1911 af den svensk-amerikanske sygeplejeske, Elisabeth Hesselblad (1870-1957). Til forskel fra den oprindelige Birgittinerordenen, som er strengt kontemplativ, blev Birgittasøstrene oprettet for at fremme kendskabet til den hellige Birgitta, og driver udadvendt virksomhed med gæstehus og religionsundervisning. I 1930 købte ordenen den hellige Birgittas hus på Piazza Farnese i Roma og startede et gæstehus åbent for alle, uanset religiøst tilhørsforhold. Under anden verdenskrig fik jøder og politiske flygtninge beskyttelse der. Elisabeth Hesselblad blev helgenkåret (kanoniseret) af pave Frans den 4.juni 2016 for sin økumeniske virksomhed. 

I dag har Birgittasøstrene 600 nonner i 36 klostre flere steder i verden, bl.a. i Sverige (Vadstena, Stockholm, Falun), Norge, Danmark og Finland, samt i Italien (Roma), Indien og USA.

 

Sankt Birgitta Kloster, Habitaculum Mariae 

Refshalevej 81 

4930 Maribo 

Tlf. 5572 8516 (bedst 10-11.30 og 14-16)  

Hjemmeside: http://www.sanktbirgittakloster.dk   

E-mail: birgittasoestrenemail.dk  

 

Priorinde: 
Sr. Mary Kakkathookkiyil (Moder Vivian) O.Ss.S