15.02.17 14:53 Alder: 282 days
Kategori: Arrangementer

Seminar: Lær mere om Edith Stein


Edith Stein omkring 1920. Foto: Wikipedia.

Karmelitinderne i Hillerød holder lørdag den 18. marts et seminar om Edith Stein, hendes vennekreds og hendes filosofi. Dagen indledes kl. 9 med en messe med biskop Czeslaw Kozon, hvorefter tre foredrag belyser Edith Steins store og interessante vennekreds; hendes filosofi spændende fra fænomenologi over antropologi til metafysik samt indholdet i teksten ‘Frihed og Nåde’, som tillejligheden er blevet oversat til dansk og som om eftermiddagen læses sammen i mindre grupper. Dagen sluttes med vesper sammen med søstrene kl. 17.

Foredragsholderne, der også er arrangører af seminaret, er pastor Preben Salomonsen, Bjerringbro, som har beskæftiget sig indgående med Stein og hendes vennekreds; Mette Lebech, Maynooth, Irland, som i mange år har undervist i Edith Steins filosofi; og Ann-Lise Aasesdatter Hansen, hvis interesse i Edith Steins filosofi er ny, men ikke af den grund uvigtig.

‘Frihed og Nåde’ er en tekst, som muligvis er skrevet før eller omkring tidspunktet, da hun modtog dåbens sakramente nytårsdag 1922. Som sådan danner teksten et bindeled mellem Edith Steins tidlige filosofi, som er præget af hendes jødiske agnosticisme og hendes samarbejde med fænomenologiens grundlæggere, og hendes senere filosofi, der er karakteriseret af hendes katolske kristendom, hendes interesse for mennesket og hendes arbejde med andre kristne filosoffer, især Thomas Aquinas.

Seminaret er åbent for alle og kræver ingen særlige forudsætninger udover ønsket om at lære Edith Stein bedre at kende.

Der er et begrænset antal pladser, hvorfor hurtig tilmelding anbefales. Medbring egen madpakke (søstrene sørger for drikkevarer, kaffe og te). Et bidrag til søstrene modtages gerne, men deltagelse i seminaret er gratis.

Tilmelding til Stella Sørensen, helst pr. e-mail: stella.bune@gmail.com eller på tlf. 50 59 27 29.

Seminaret afholdes på Skt. Josefs Karmel, Brødeskovvej 46, 3400 Hillerød.

Tekst: Dr. Mette Lebech