04.12.17 15:29 Alder: 295 days
Kategori: hovednyhed, Nyt fra bispedømmet

Fornemt besøg i Domkirken


Fotos: Lisbeth Rütz

1. søndag i advent, den 3. december, var der fornemt besøg i Sct. Ansgars kirke i Bredgade, da den tyske kardinal Gerhard Müller koncelebrerede messen med biskop Czeslaw Kozon. Han var i Danmark i anledning af sin deltagelse i det teologisk heldagsseminar dagen forinden, om lørdagen i Sct. Andreas Kirke i København.

Pontifikalmessen søndag den 3. december kan ses/genses HER

Under overskriften ’Reformation som bevægelse – hvilke veje skal vi gå? belyste den tidligere præfekt for Troslærekongregationen emnet fra forskellige vinkler sammen med den tyske teologiprofessor Gerd Theissen og professor Niels Henrik Gregersen belyse emnet fra forskellige vinkler.

Om søndagen deltog han sammen med biskop Czeslaw Kozon og biskop Peter Skov-Jakobsen i den økumeniske gudstjeneste i Københavns Domkirke, der var en rejse gennem reformationstiden fra 1517 til 2017.

Biskop Czeslaw Kozon havde ligeledes en travl weekend, som stod i økumeniens tegn, idet han også om fredagen deltog i et eftermiddagsseminar på teologisk fakultet over temaet ’Er reformationen adskillende eller samlende princip? Reformation som teologisk udfordring i dag’ sammen med biskop Peter Skov-Jakobsen, præst og ph.d. Tonny Jacobsen og salmedigter og forfatter Iben Krogsdal.

Næste nummer af Katolsk Orientering (nr. 17) har en fyldig reportage om ’reformationsweekenden’ med det katolske islæt og et interview med kardinal Gerhard Müller.