27.12.17 14:25 Alder: 272 days
Kategori: Nyt fra verdenskirken

Kardinal Arborelius udpeget til paveligt råd


Foto: AP

Vatikanets pressetjeneste oplyser, at pave Frans har udpeget kardinal Anders Arborelius, biskop af Stockholm, til medlem af Det pavelige råd for fremme af kristen Enhed. Udnævnelsen blev officiel lørdag den 23. december, da 15 kardinaler fik nye opgaver i otte af Den romerske Kuries afdelinger.

Det pavelige råd for fremme af kristen Enhed blev grundlagt i 1966 af pave Paul VI som et sekretariat til fremme af en ægte økumenisk ånd i henhold til 2. Vatikankoncils dekret Unitatis Redintegratio. I 1988 blev sekretariatet et paveligt råd under Johannes Paul II. Siden da har rådet arbejdet med at udvikle den økumeniske dialog med de ortodokse og protestantiske kristne. Rådets arbejde omfatter også Den katolske Kirkes relationer med jøderne, hvilket sker gennem en særlig kommission under rådet.

Formanden for Det pavelige råd for fremme af kristen Enhed er kardinal Kurt Koch, der deltog i pave Frans’ rejse til Lund og Malmø i forbindelse med markeringen af reformationsjubilæet sidste år. Kardinal Koch har været formand for rådet siden 2010, hvor pave Benedikt XVI udpegede ham til opgaven.