11.06.18 14:01 Alder: 64 days
Kategori: Nyt fra verdenskirken, hovednyhed

Opdat.: Yderligere fem chilenske biskopper træder tilbage


Den chilenske bispekonference og pave Frans fotograferet under deres møde i Rom 15.-17. maj.

Pave Frans har accepteret tre chilenske biskoppers afskedsansøgning som følge af seksuelle overgreb og mangelfuld håndtering af disse. Det oplyser det katolske netside Aciprensa. Det er tale om biskop Juan de la Cruz Barros Madrid (bispedømmet Osorno), biskop Cristián Caro Cordero (bispedømmet Puerto Montt) og biskop Gonzalo Duarte García de Cortázar (bispedømmet Valparaiso). I deres sted er indsat apostoliske administratorer indtil nye biskopper kan installeres i de respektive bispedømmer.

Samtlige af Chiles katolske biskopper deltog i et møde i Rom med pave Frans den 15.-17. maj for at udrede spørgsmålet om seksuelle overgreb i landet. Som underlag for drøftelserne var den 2.300 sider store rapport udarbejdet af ærkebiskop af Malta, Charles Scicluna. I forlængelsen af mødet i Rom tilbød samtlige biskopper at træde tilbage og lagde deres skæbne ”i Den hellige Faders hænder”.

Opdat. 12. juni: Efter at den ovenstående nyhed blev offentliggjort, oplyste den østrigske nyhedsportal Kathpress, at yderligere fem chilenske biskopper vil blive afskediget i den kommende tid. Disse er ærkebiskop og kardinal Ricardo Ezzati, biskop Alejandro Goic, biskop Horacio Valenzuela, biskop Tomislav Koljatic samt biskop Andres Arteaga.