31.07.18 10:01 Alder: 16 days
Kategori: Nyt fra verdenskirken

Paven accepterer ærkebiskop Wilsons afgang


Pave Frans har indvilliget i at ærkebiskoppen af Adelaide Philip Wilson træder tilbage. Den australske ærkebiskop blev i sidste måned idømt ét års fængsel for at have holdt hånden over en præst, der begik seksuelle overgreb på mindreårige tilbage i 1970’erne.

Præstens overgreb fandt sted i regionen New South Wales Hunter, hvor Philip Wilson var hjælpepræst. To ministranter på hhv. 10 og 11 år fortalte ham i 1976 om overgrebene begået af pater James Fletcher, men Wilson gik ikke videre med denne information til sin overordnede. Pater Fletcher blev i 2004 dømt for at have begået overgreb og han døde i 2016 i fængsel.

Ærkebiskoppens juridiske medarbejdere har flere gange forsøgt at få sagen mod ham henlagt med henvisning til, at han lider af Alzheimers og derfor bør skånes for retsforfølgelse.

Anklagerne mod den 67-årige Philip Wilson blev rejst som en del af en større koordineret efterforskning, der siden 2010 har undersøgt omfanget af seksuelle overgreb i institutioner og foreninger i Australien, herunder Den katolske Kirke.