14.09.18 10:07 Alder: 12 days
Kategori: hovednyhed, Arrangementer

Prins Joachim åbner naturvidenskabsfestival på Skt. Josefs skole i Roskilde


H.K.H. Prins Joachim vil være tilstede og forestå åbningen af Naturvidenskabsfestivalen torsdag den 27. september kl. 13-16 på den katolske Skt. Josefs skole i Roskilde.

Det er det nationale center for læring i natur, teknik og sundhed ’ASTRA’, der hvert år initierer festivalen i september. Hele uge 39 står derfor i naturvidenskabens tegn på mange skoler og ungdomsuddannelser landet over. På Skt. Josefs skole har man valgt at markere festivalen med et storstilet arrangement.

Dette års tema er ’Den yderste grænse’ og på den katolske skole i Roskilde vil alle skolens godt tusind elever i både den danske og internationale afdeling glæde sig til at vise deres kreativitet og arbejde med at fortolke temaet i naturfag og science ved festivalen på skolen den 27. september.

Skt. Josefs Skole arbejder med naturfag, science og teknologi på mange niveauer. En del af eleverne er tilmed med på skolens talenthold, og man har som foreløbig den eneste skole i Danmark fire uddannede talentvejledere. To af disse modtog tidligere i år Novo Nordisk Fondens Naturfaglærerpris på 250.000 kroner.

Naturvidenskabsfestivalen er samtidig ”åben skole”, hvor bl.a. skolens forældre og inviterede repræsentanter fra Undervisningsministeriet, Roskilde Kommune, Science-Center Sorø og Astra vil besøge festivalen. Herudover samarbejder Skt. Josefs skole med flere folkeskoler i Roskilde og Absalons Skole samt Trekronerskolen vil deltage på dagen med en række elevaktiviteter.

Se mere om Naturvidenskabsfestivalen HER.