Afsætter Caritas Internationalis’ ledelse

Pave Frans har helt uventet afsat Caritas Internationalis’ ledelse og udpeget en midlertidig administrator for den internationale katolske bistandsorganisation.

Paven udstedte et dekret den 22. november, hvori den italienske ledelseskonsulent Pier Francesco Pinelli udnævnes til midlertidig administrator af Caritas Internationalis.

I samme dekret kundgøres det, at den hidtidige ledelse fratræder med øjeblikkelig virkning. Det gælder både Caritas Internationalis’ præsident kardinal Luis Antonio Tagle og generalsekretær Aloysius John, organisationens næstformænd, kassereren samt hele styrelsesrådet og repræsentantskabet.

Caritas Internationalis, skriver paven i dekretet, bistår ham personligt i hans tjeneste for de fattigste og mest trængende. Den håndterer humanitære kriser og samarbejder om at distribuere nødhjælp over hele verden ”i lyset af evangeliet og Den katolske Kirkes lære”.

Pave Frans forklarer også i dekretet sin beslutning om at udpege en midlertidig leder, og siger, at skridtet var nødvendigt for at få tid til at gennemgå Caritas’ normer og procedurer, og de nødvendige forberedelser til de valg, som skal træffes på næste generalforsamling.