C.F. Møller Architects skal transformere det historiske Dalum Kloster

Et fugleperspektiv over området omkring Dalum kloster. Foto: C.F. Møllers Architects.

Dalum Klosters bygninger tæt på Odense, der kan dateres helt tilbage til år 1600, skal nu nænsomt og bæredygtigt transformeres samtidig med, at hele det omkringliggende landskab genoprettes, udvikles og gives nyt liv. Det meddeler C.F. Møller Architects – én af Skandinaviens ledende arkitektfirmaer med hovedsæde i Aarhus – en pressemeddelelse.

I 2021 blev det besluttet at sælge Dalum Kloster samt det omkringliggende grundareal, og efter en længere dialogproces og udbudsrunde blev MT Højgaard Projektudvikling sammen med C.F. Møller Architects udvalgt til at stå for udviklingen af hele området og forvaltningen af den helt særlige historiske arv.

”Vi ser utrolig meget frem til at arbejde videre med dette spændende projekt og ser et unikt potentiale i at forene kulturhistorie, arkitektur og landskab omkring nye fællesskaber og aktiviteter, fortæller Michael Kruse, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects, og uddyber,

”Vi ønsker at videreføre og udvikle områdets historiske arv med sin betydning for natur, mennesker og samfund og vil have stor fokus på at skabe liv i både gamle som nye rammer ud fra et gennemgående socialt og bæredygtigt perspektiv”.

Transformationen af Dalum Kloster skal ses som sammenhængende med transformationen af Dalum Papirfabrik, som er et større nedlagt industriområde, som er nabo til klostret. C.F. Møller Architects står bag helhedsplanen for denne transformation samt en række byggerier, der skaber en ny mangfoldig bydel med tæt kontakt til både natur og Odense by.

Planen indbefatter opførelse af 450 boliger af blandede boligtyper, hvoraf en del af boligerne etableres som lejligheder i de eksisterende fabriksbygninger. Derudover vil der være erhvervsbyggerier, og C.F. Møller har allerede transformeret et af områdets ikoniske byggerier til AG Gruppens nye hovedkontor, som blev taget i anvendelse i 2022.