Da fiskenettet og mønten fortalte

Bibelhistorie for børn på en anden måde.

Bogen indeholder 20 historier fra Bibelen. Historierne er lidt anderledes fortalt, end man sædvanligvis fortæller bibelhistorie.

I fortællingen om Peters fiskefangst er det fiskenettet der fortæller historien.

Et lille uddrag fra denne historie.

"Åh hvor er det dejligt at hænge her i solen og blive tør. Det er virkelig noget andet end at blive hevet gennem vandet igen og igen. Ikke bare er det hårdt, men man bliver også fyldt med tang og andet snask. Slimede fisk er næsten det værste og sommetider er der så mange fisk at man tror, man skal sprænges." Eller historien om den fattige kone, der genfinder sin tabte mønt. Her er det mønten der fortæller historien. I starten af historien holder mønten af at fortælle gyserhistorier. Her er et uddrag af slutning på historien.

"Efter den tid fortalte mønten ikke længere gyserhistorier, når det var mørkt og stille i pungen. Men den fortalte, hvordan Jesus havde holdt den op og fortalt om Gud. Det kan godt være, at den som mønt altid ville bære kejserens billede: Men den fik lov at fortælle menneskene, at de på samme måde bærer Guds billede og dermed tilhører Gud." Der er billeder i bogen, men ikke til hver historie, hvilket er lidt synd, da børn, i den aldersgruppe som bogen henvender sig til, godt kan lide at se på billeder.

 Fortællingerne egner sig nok bedst til aldersgruppen 5 til 9 år.

Karsten Højrup Petersen: Jesusfortællinger og eventyr.
Illustrator:Ole Grøn. 60 sider paperback  17 x 17 cm.
Vejledende pris kr. 79,-
Forlag: Books on Demand