Opdat. Europa-Parlamentet udstiller julekrybbe for første gang siden 2014

Den første julekrybbe udstillet i EU-Parlamentets hovedkontor i Bruxelles

For første gang siden 2014 er en julekrybbe udstillet i Europa-Parlamentets hovedkvarter i Bruxelles.

Årets julekrybbe skyldes det spanske EU-parlamentsmedlem Isabel Benjumeas fortjeneste. Da hun blev indvalgt i 2019 forsøgte Benjumea samme år at skabe grundlaget for at forære parlamentet en julekrybbe, men initiativet strandede på grund af bureaukrati og stramme tidsfrister.

Året efter forsøgte hun igen men modtog det nedstående svar fra parlamentformandens kontor, at en julekrybbe blev anset for at være ”potentielt krænkende” for ikke-troende, og hendes anmodning blev derfor afslået.

”Det blev et slags korstog for mig, fordi det forekom mig uacceptabelt at man ignorerede Europas kristne rødder”, udtalte hun til den spanske avis ABC.

Benjumeas indsats bar dog til sidst frugt, godt hjulpet på vej af den maltesiske parlamentsformand Roberta Metsolas velvillighed, der godkendte, at julekrybben kunne udstilles som led i ”en særudstilling”.

Julekrybben, der nu er udstillet i Europa-Parlamentet, kommer fra Murcia – en region i det sydøstlige Spanien med en stor tradition for julekrybber og -billeder. Krybben er fremstillet i kunsthåndværkeren Jesús Griñáns værksted.

Forrige gang en julekrybbe var udstillet i EU-hovedkvarteret var i december 2014. Det var dengang det italienske medlem, Mario Borghezio, der stod for den.

---

Et stort tak til Steffen Ryom for sidstnævnte oplysning