Himmelske Dage i Roskilde nærmer sig

To præster i samtale. Fotograf Henrik Vinther Krogh

Det tilbagevendende tværkirkelige arrangement afholdes i Kristi Himmelfartsdagene 26.-29. maj, i Roskilde.

Traditionen tro byder arrangementet på hundredvis af events om tro, samfund, debat og meget mere mellem himmel og jord! Det økumeniske arrangement er et samarbejde mellem forskellige kristne kirke, organisationer og foreninger.

Under overskriften ’Grib fremtiden’ sætter arrangementet i år fokus på, hvordan troen kan bruges som en løftestang for en fremtid, som for mange i disse tider tegner sig som usikker og ustabil.

Arrangementet, der også er kendt som Danske Kirkedage, afholdes hvert tredje år rundt omkring i landet – første gang afholdt i Haslev i 1968. Med andre ord en traditionsrig begivenhed, hvor Folkekirken, en række frikirker og Den katolske Kirke sammen med næsten alle de kirkelige organisationer mødes om at sætte tro og kirke på dagsordenen.

Temaet i år ønsker at belyse, hvordan møder vi fremtiden med håb og hvordan spiller kristentro og kirke en rolle, når vi skal møde klimaforandringer, global ulighed, nye måder at indrette samfundet på, nye menneskesyn.

Arrangementet er også en hyggelig anledning til at mødes om en kop kaffe og hyggeligt samvær i en festlig og inspirerende atmosfære.

Himmelske Dage åbner torsdag den 26. maj kl. 14 med en stor og festlig åbningsgudstjeneste i Byparken. Herefter tages hul på op imod 600 arrangementer rundt omkring i Roskilde by – og pladsen omkring domkirken bliver fyldt med liv og aktiviteter, når ’Mulighedernes Marked’ tilbyder et virvar af oplæg, workshops og events.

Den katolske Sct. Laurentii Kirke lægger hus til mere end en håndfuld arrangementer. Herunder et foreløbigt indblik:

Fredag den 27. maj 2022
* Kl. 09.00: Morgenandagt ved kardinal Anders Arborelius
* Kl. 14.30: Den hellige Birgittas betydning for Margrethe I v/ Beata Golubowski og Ellen Margrethe Birgitta Nelth
* Kl. 16.00: Vesper ved biskop Czeslaw Kozon

Lørdag den 28. maj 2022
* Kl. 09.00: Morgenandagt v/kardinal Cristóbal López Romero
* Kl. 15.00: Johannes af Korset: en vejviser for vor tid på troens vej v/ Eva Maria Nielsen
* Kl. 16.00: Vesper ved sognepræst pastor Mate Rada

De fleste aktiviteter på Himmelske Dage 2022 er med visse undtagelser koncentreret omkring Roskilde centrum med domkirken som det centrale samlingspunkt. En af disse undtagelser er Sankt Hans Have med udsigt over Roskilde Fjord, hvor Himmelske Dages pilgrimslandsby ligger. Her finder vi ’Areopagos-katedralen’, som i en årrække har været anvendt ved festivaler og andre events landet over. Dette telt – og hele området – vil danne ramme om mange forskellige aktiviteter som fx workshops om pilgrimsvandringer, klimabevidsthed og bæredygtighed, meditationer, bøn i bevægelse, bibelværksteder og meget mere.

Hold dig opdateret om programmet, find mere information og køb billetter på Himmelske Dages hjemmeside: www.himmelskedage.dk.

*** FAKTABOKS ***

Himmelske Dage
Danmarks største kirkefestival er en fælleskirkelig begivenhed, der finder sted hvert tredje år i Kristi himmelfartsferien. Her kan man opleve koncerter, talks, debatter, udstillinger, gudstjenester og vandreture mm. I 2022 er Roskilde Stift vært for festivalen, der er forankret i Danske Kirkers Råd.

De første Danske Kirkedage blev afholdt i Haslev i 1968. De sidste tyve år har folkekirkelige stifter været tovholdere på festivalen.