Pavens besøg i Indonesien fokuserer på interreligiøs dialog, hvilket er et helt centralt emne under hans 45. apostolske rejse. Indonesien, hvor 87% af befolkningen er muslimsk, er et pluralistisk samfund med dybt rodfæstet interreligiøst samarbejde, især mellem katolikker og muslimer. Fader Marcus Solo Kewuta, en indonesisk præst ved Dikasteriet for Interreligiøs Dialog, fremhæver vigtigheden af dialog på tværs af religioner i et land med stor mangfoldighed: "Og som pave Johannes Paul II så rigtigt sagde, er der også hjertets dialog (...) der finder sted i Indonesien på daglig basis".
På trods af at være en minoritet er Den katolske Kirke i Indonesien "meget levende og vibrerende," siger fader Marcus og beskriver, hvordan gudstjenester og begivenheder ofte er fyldt til bristepunktet. Han nævner opførelsen af en imponerende katolsk basilika i den nye hovedstad Nusantara som et tegn på denne livlighed. Fader Marcus fremhæver også, at Jakartas katedral ligger lige overfor byens største moské, og at de er forbundet via en "Venskabstunnel," som symboliserer religiøst broderskab, tolerance og Indonesiens fælles historie.
Pavens besøg, herunder et vigtigt arrangement i Jakartas Istiqlal-moské, understreger betydningen af at fremme gensidig forståelse og fred. Besøget kommer på et kritisk tidspunkt, hvor der er stigende udfordringer med intolerance og fundamentalisme.
Dette er en sammenfatning af en artikel på Vatican News af Linda Bordoni, som kan læses her (på engelsk).
Billede: Vatican Media