Krop på katekismen

Ny udgivelse med sanselig tilgang.

Bibelselskabet har udgivet denne katekismus der passer til børn fra tredje til femte klasse.

De har lanceret den med ordene: Kristendom fra top til tå.

Ikke fra a til å men fra top til tå. Det betyder at krop, sanser og bevægelse har en central plads i undervisningen.

Der er 14 afsnit og hvert afsnit er et tema der tager udgangspunkt i en kropsdel, der er mange forslag til forløb og forskellige aktiviteter, samt en afsluttende andagt.

For eksempel er der et afsnit der hedder: ”Slå ørerne ud” hvor børnene får fortalt om profeterne, der forkynder Guds ord og opfordrer alle til at lytte. Børnene får mulighed for at arbejde med hørelsens helt særlige betydning i den kristne tradition og kirke.

De forskellige elementer i afsnittet lægger op til at arbejde med at lytte til omverdenen, til hinanden og til Gud. Om profeti, håb, budskab og kaldelse.

I undervisningsvejledningen er der i hvert kapitel: baggrundsstof, hvor der henvises til bibeltekster der danner grundlag for kapitlet. Idéer til den konkrete undervisning, med inspiration til indledende samtale og forslag til indledende aktivitet. Bibelfortælling, med forslag til samtale om fortællingen. Aktivitetsforslag og endelig en afslutning og andagt.

Dette gør, at hver lektion er lige til at gå til, det kræver selvfølgelig forberedelse men man behøver ikke selv at ”finde på noget”.

Det er selvfølgelig materiale, der er lavet til Folkekirken, og der er ting i ”Min mini katekismus” som vi ikke kan bruge. Jeg synes dog der er rigtig mange gode ting, som vi kan tage til os. Så hvis I har lyst til supplerende materiale til Den katolske Kirkes egne materialer så kunne dette måske være en idé.

Maria Baastrup Jørgensen: Min Mini Katekismus. Elevbog og undervisningsvejledning.
Illustrationer af Kamilla Wichmann.
Forlag: Bibelselskabet.
Elevbog kr. 139,95.
Undervisningsvejledning kr. 399,95