Livsbekræftende bog om døden

”Der var engang en begravelse” formidler det svære på en fin måde.

 Sara og Simon bliver kede af det, da deres far fortæller, at oldemor er død. Nu kommer hun slet ikke til jul. Børnene husker, hvordan oldemor var: hendes rynker hoppede op og ned, når hun var glad. Der var altid slik, når de besøgte hende. Og der lugtede sjovt i hendes lejlighed. Sammen taler de om, hvad der vil ske i kirken, og at de nok vil komme til at se oldemor igen, bare ikke til jul, men engang i himlen.

Denne lille bog formidler et svært emne på en fin måde. Mange voksne ønsker ikke at sætte ord på døden, især over for børn; men hvis vi ikke gør det, svigter vi dem. For så er børnene uforberedte, når de enten mister et kæledyr, en ven eller et elsket familiemedlem. Døden hører med til livet.

Forfatterne fletter kendsgerninger sammen med den kristne tro. For det er vigtigt, at børnene ved, hvad der sker, når et menneske dør. Det lægges i en kiste, hvor det ligger blødt på en pude af savsmuld. I kirken fejres en gudstjeneste kun for den afdøde. Og nogle ønsker at blive brændt, før de bliver begravet. Angsten og utrygheden forsvinder, når vi sætter ord på det.

Men bogen taler ikke kun om nøgne facts. Kristne tror, at der kommer mere, og at det fællesskab, vi har knyttet med hinanden, ikke slutter, når livet slukkes. Der ligger noget forude, som vi kan glæde os til.

En livsbekræftende bog for både unge og gamle, der vil tale om død og opstandelse eller står magtesløse efter et tab. Fortællingen om Sara, Simon og deres far hjælper med til at sætte ord på følelser, spørgsmål og tro. Børnene kan også gå på opdagelse i bogen og søge efter en lille opstandelsesengel, som gemmer sig på hver side. Der var engang en begravelse har en god sprogtone, er letlæselig, varm og med smukke (sprog)billeder, der fanger atmosfæren.

Anbefalet til oplæsning fra 5 år.  

Der var engang en begravelse.
Tekst: Jens Jødal.
Tegninger: Niels Roland.
Unitas Forlag 2011.
16 sider alle illustrerede i farver.
29 kroner.