Paven beder for ofrene for busulykken i Kroatien

Foto: Vatikanets medier

Pave Frans bad under søndagens Angelus for de polske pilgrimme, der omkom i en busulykke i lørdags i Kroatien, mens de var på vej til Medjugorje i Bosnien-Hercegovina. Mindst 12 mennesker blev dræbt og 32 andre såret.

Efter at have bedt Angelus sammen med de troende på Peterspladsen udtrykte paven sin medfølelse og bad for alle de omkomne, de sårede og deres familier.

”Det var med sorg, at jeg hørte nyheden om busulykken i Kroatien i går morges. Flere polske pilgrimme på vej til Medjugorje mistede livet, og andre blev såret. Må Vor Frue gå i forbøn for dem og deres familier”.

Lørdag udtrykte Kroatiens premierminister sin sorg over de polske pilgrimme, der omkom, efter at deres bus kørte af vejen mellem de kroatiske landsbyer Jarek Bisaski og Podvorec nordøst for hovedstaden Zagreb. Bussen endte i en grøft.

Kroatiske myndigheder sagde, at passagererne, herunder tre præster og seks nonner, var på vej til Medjugorje, som hvert år tiltrækker hundredtusindvis af besøgende.

Polens justitsminister og anklagemyndighed har beordret Warszawas anklagemyndighed til at undersøge årsagen til ulykken.

Tekst: Charlotta Smeds for Vatikanets medier