Paven opfordrer til langsigtet indsats for verdenshavene

Foto: Rosa Ørtved Knudsen

Pave Frans opfordrer i sit budskab til den netop afholdte konference om verdenshavene i København til en langsigtet indsats, som strækker sig over flere generationer, for at beskytte verdenshavene. En sådan indsats må have nutidens unge, men også de fremtidige generationer, i centrum.

Frans efterlyser en generationsoverskridende solidaritet om en ”moralens nøgle” som svaret på de aktuelle problemer. Han opfordrer desuden verdenssamfundet til at støtte indbyggerne i kystnære områder og de folk, som arbejder på havet. Disse mærker især følgerne af klimaforandringerne og udviklingens uretfærdige former, skriver paven i sit budskab. Der er brug for en ny ”dialogens vej” mellem religioner, stater, videnskaber og samfundsgrupper, fastslår han.  

Konferensen The Common Good and our Common Seas var arrangeret af Justitia et Pax Danmark og organisationens europæiske afdeling, Vatikanets afdeling for udviklingsspørgsmål, Global Catholic Climate Movement og den katolske sømandsorganisation Stella Maris. På mødet deltog kirkelige repræsentanter fra ind- og udland, forskere, menneskeretseksperter og miljøaktivister.

Katolsk Orientering nr. 7 bringer en fyldig reportage om arrangementet.