’The Letter’: Ny dokumentarfilm om klimaforandringerne

Vatikanet præsenterede tirsdag den 4. oktober en ny dokumentarfilm om klimaforandringerne og ”om menneskehedens magt til at stoppe den økologiske krise”.

”Filmen ’The Letter’ er en appel til alle mennesker: Vi må handle sammen og vi må gøre det nu!”, sagde kardinal Michael Czerny under lanceringen af filmen i Vatikanet.

Den nye dokumentarfilm af instruktøren Nicolas Brown ”fremhæver nøglebegrebet dialog”, forklarede kardinalen, der er præfekt for dikasteriet for integreret menneskelig udvikling.

Filminstruktør Nicolas Brown ønsker med ’The Letter’ at formidle budskabet i pave Frans’ rundskrivelse Laudato Si’. Siden rundskrivelsen blev offentliggjort for syv år siden ”er miljøkrisen blevet drastisk forværret”, sagde kardinal Czerny.

Stemmer fra periferien
Dikasteriet for integreret menneskelig udvikling har samarbejdet med Nicolas Brown og hans team, Laudato Si' Movement-bevægelsen og kommunikationsdikasteriet om at få etableret en dialog mellem paven og stemmer ”fra periferierne”, herunder en repræsentant for de oprindelige folk, en klimaflygtning, en ungdomsaktivist og en gruppe forskere.

Disse ”bemærkelsesværdige ledere”, forklarede kardinal Czerny, taler for de tavse og overhørte stemmer fra periferien, først gennem deres dialog med pave Frans, siden ved at dele ud af deres egne historier.

”Filmen og de personlige historier viser med al tydelighed, at den økologiske krise er her og finder sted nu”, sagde kardinalen og advarede mod de negative effekter af klimaforandringerne, der synes at tage til i styrke.

”Tiden til gisninger er ovre ligesom tiden til skepsis, fornægtelse og til uansvarlig populisme. I stedet må de udfordringer, menneskeheden står overfor i omsorgen for vort fælles hjem, adresseres og løses i fællesskab. Filmen ’The Letter’ vider vejen til ’mødet og dialogen’, sådan som pave Frans efterlyser det i Laudato Si’”.

’The Letter’ havde premiere på YouTube Originals-kanalen tirsdag 4. oktober. Samme dag – på den hellige Frans af Assisis festdag – meddelte statssekretær kardinal Pietro Parolin, at Den hellige Stol på vegne af Vatikanstaten har tilsluttet sig til FN’s rammekonvention om klimaforandringer (UNFCCC) fra 1992 og Paris-aftalen fra 2015.

Dokumentarfilmen kan ses via flg. link.