Traditionalistisk pilgrimsvandring i Frankrig slår rekord

Foto: nd-chretiente.com

Rekordmange, 16.000 mennesker, deltog i den årlige tre dage lange pilgrimsvandring 27.-29. maj for traditionelle katolikker, som indledtes i Notre-Dame-katedralen i Paris og sluttede pinsesøndag 86 kilometer væk i Notre-Dame-katedralen i Chartres.

”Ingen Covid, kun smukt solskin og intet nyt motu proprio!” lød indledningen til processionen og den afsluttende messe efter den tridentinske ritus. Selvom de fleste pilgrimme kom fra forskellige dele af Frankrig, tiltrækker den såkaldte ’kristenhedens pilgrimsvandring’ også folk fra hele verden, siden den blev startet i 1983.

Deltagerne, hvoraf mange slog lejr i byen Sonchamp omkring 25 kilometer fra det endelige mål, sagde, at de kom for eukaristien og for at markere deres tilslutning til ’bevarelsen af den traditionelle liturgi i Kirken’.

Denne 41. Chartres-pilgrimsvandring, som er organiseret af den traditionelle katolske ngo kaldet Notre-Dame de Chrétienté (Vor Frue af Kristenheden), blev ikke hæmmet af pandemien, som hærgede i 2020 og 2021, ligesom den heller ikke blev udsat for de voldsomme regnskyl, der lagde en dæmper på pilgrimsvandringen sidste år. Aldrig tidligere har arrangementet tiltrukket så mange deltagere fra Frankrig og udlandet, skriver La Croix. Tilmeldingerne måtte lukkes ti dage i forvejen.

Arrangørerne havde tænkt sig, at årets valfart skulle være en markering af støtten til bevarelsen af liturgien i dens prækonciliære form i kølvandet på pave Frans’ motu proprio Traditionis custodes. Dekretet, der blev offentliggjort den 16. juli 2021, begrænser mulighederne for at fejre messe efter den gamle liturgiske form.