Vedrørende indsamling til Ukraine

Den ulykkelige situation i Ukraine har vist en stor velvilje i befolkningen til at hjælpe på forskellige måder, gennem økonomisk bidrag eller indsamling af tøj m.m. Også bispedømmets katolikker ønsker at hjælpe, og flere har spurgt om ikke bispedømmet kunne foranledige en indsamling til de trængte ukrainere.

Vi påskønner naturligvis sådanne gode intentioner, men bispedømmets indsamlingstilladelse dækker udelukkende drift af og afholdelse af aktiviteter i Den katolske Kirke I stedet vil vi henvise til den katolske Kirkes hjælpeorganisation Caritas, der gennem sit internationale netværk er de bedste til at sikrer, at hjælpen når frem til de rette modtagere.  

Caritas Danmark er medlem af det verdensomspændende netværk Caritas Internationalis, som blev grundlagt i 1951. Med 162 medlemsorganisationer er Caritas Internationalis en af de største aktører i verden inden for nødhjælps- og udviklingsarbejde. Caritas er desuden en af de få organisationer som er til stede i de krigsramte byer i Ukraine, hvor de fortsat hjælper med nødhjælp og evakuering.

Katolikker og andre, der ønsker at hjælpe Ukraine, bør derfor henvende sig til Caritas Danmark. Det er muligt at indbetale et beløb via deres hjemmeside.

Man kan også støtte Caritas Danmarks arbejde via MobilePay 14903 eller via bank: Reg. nr.: 2191 konto nr.: 3487254516.