For første gang siden 2014 er en julekrybbe udstillet i Europa-Parlamentets hovedkvarter i Bruxelles.

Årets julekrybbe skyldes det spanske EU-parlamentsmedlem Isabel Benjumeas fortjeneste. Da hun blev indvalgt i 2019 forsøgte Benjumea samme år at skabe grundlaget for at forære parlamentet en julekrybbe, men initiativet strandede på grund af…

Læs mere

Nyheder

Det er nu muligt at bestille skriftemål eller barnedåb, bryllup eller begravelse direkte fra computeren eller smartphonen. Det kan katolikkerne i byen Poznań, i det vestlige Polen; de har nu adgang til landets første katolske online-sognekontor, som har åbent alle døgnets timer, året rundt.

Blandt…

Læs mere

Pave Frans skriver i et brev til den økumeniske patriark Bartholomæus af Konstantinopel, at fuld genoprettelse af de kristnes fællesskab har ”hovedprioritet i dagens verden”.

I brevet udtrykker Frans taknemmelighed over, at katolikker og ortodokse stræber efter ”at opnå fuldt fællesskab, der vil…

Læs mere

Bispedømmets katolikker vil i den kommende tid modtage et brev fra koordinationsgruppen for den synodale proces herhjemme med følgende ordlyd:

"Kære katolikker i Danmark, på Færøerne og i Grønland

Vi er trådt ind i den næste fase af den synodale proces: den kontinentale fase.

Med udgangspunkt i…

Læs mere

Kommissionen for bispekonferencerne i EU (COMECE) har foreslået at anvende den katolske sociallære som et supplement til den handlingsplan for socialøkonomi, som Europa-Kommissionen vedtog sidste år, og at tilbyde et positivt alternativ til en profitdreven markedsøkonomi.

COMECE’s dokument, der…

Læs mere

Vatikanets officielle hjemmeside www.vatican.va var onsdag udsat for et formodet hackerangreb, oplyser Pavestolen.

Hjemmesiden kunne ikke tilgås i går, onsdag, men er torsdag atter tilgængelig.

Det formodede hackerangreb kom dagen efter, at styret i Moskva havde kritiseret pavens seneste…

Læs mere

Quick links