Pave Frans indleder tirsdag den 31. januar sin 5. apostoliske rejse til det afrikanske kontinent, hvor han vil besøge to lande, som verden ofte glemmer, og hvor langvarige konflikter har efterladt millioner af flygtninge og fordrevne mennesker, der kæmper med hungersnød.

Besøget, der varer til den 5. februar, begynder i Den Demokratiske Republik…

Læs mere

Nyheder

Danske Kirkers Råd – paraplyorganisation for 17 kirkesamfund, herunder Folkekirken, Den katolske Kirke, Metodistkirken, Baptistkirken og Pinsekirken – har sendt følgende udtalelse til Kirkeminister Louise Schack Elholm (V).

”Danske Kirkers Råd støtter Folkekirkens biskoppers og andre kirkelige…

Læs mere

”Sørg for ham” – medfølelse som en synodal realisering af helbredelse

Kære brødre og søstre!

Sygdom er en del af vores menneskelige oplevelse. Det kan dog blive noget umenneskeligt, hvis den leves isoleret og afsondret, hvis den ikke ledsages af omsorg og medfølelse.

Når vi bevæger os fremad,…

Læs mere

Om 197 dage vil hundredtusindvis af unge mennesker fra verdens kontinenter strømme til den portugisiske hovedstad Lissabon til et af de største katolske arrangementer siden coronapandemien.

Mens forventningerne vokser, udsendte pave Frans i fredags en videobudskab, hvori han opfordrede deltagerne i…

Læs mere

Det Danske Bibelselskab igangsætter nu en helt ny oversættelse af Bibelen. Den A.P. Møllerske Støttefond har bevilget 16 millioner til arbejdet.

Det er også godt 30 år siden – helt præcis i 1992 – at Det Danske Bibelselskab udgav den nuværende autoriserede udgave af Bibelen. Men selvom…

Læs mere

Tusindvis af personer deltog den 17. januar i begravelsen af Biagio Conte, lægmissionær og grundlægger af missionsværket ’Missione di Speranza e Carità’ – i Italien også kendt som ”en moderne Frans af Assisi”, for sin store indsats for fattige og marginaliserede i Palermo på Sicilien.

Ærkebiskoppen…

Læs mere

Quick links