Den hellige Fader har udnævnt pastor Raimo Ramón Goyarrola Belda fra Opus Deis personlige prælatur, og tidligere generalvikar i samme bispedømme, til biskop af Helsinki.

Pastor Raimo Ramón Goyarrola Belda er født den 20. juli 1969 i Bilbao, Spanien. I 1987 indtrådte han i Opus Dei.

Han er uddannet i medicin og kirurgi fra Universidad de Navarra…

Læs mere

Nyheder

For første gang nogensinde skal en dansker lede Det Lutherske Verdenssamfund. Biskop over Viborg Stift, Henrik Stubkjær, blev i weekenden valgt som præsident og skal være med til at sætte retningen for 77 millioner lutherske kristne verden over. 

Henrik Stubkjær, biskop over Viborg stift, er som…

Læs mere

Efter at Lviv natten til tirsdag blev ramt af en stribe russiske droneangreb, er Caritas’ nødhjælpslager i den vestukrainske by brændt ned til grunden. Der meldes ikke om nogen omkomne, men cirka 300 tons nødhjælp, der skulle være sendt videre til den østlige del af landet, er gået tabt.

”Det var…

Læs mere

Kardinal Mario Grech (billedet), generalsekretær for synodens generalsekretariat, har skrevet et brev til verdens biskopper, hvor han understreger vigtigheden af bøn som forberedelse til synodens 16. ordinære generalforsamling, der begynder i Vatikanet onsdag den 4. oktober.

”Bøn er den terapi, der…

Læs mere

En omfattende, flerårig undersøgelse af seksuelle overgreb i Den katolske Kirke i Schweiz, offentliggjort den 12. september, dokumenterer mere end 1.000 tilfælde af overgreb fra 1950’erne til i dag.

Den schweiziske bispekonference har bestilt undersøgelsen hos University of Zurich, ifølge Catholic…

Læs mere

Quick links