Pavens nye dokument om miljøet, en opdatering af hans rundskrivelse Laudato Si’, og som offentliggøres den 4. oktober, hedder Laudate Deum. Det oplyste Frans under et møde med latinamerikanske universitetsrektorer den 21. september, da han talte om miljøet og ”forladthedens kultur”.

Det [Laudate Deum] bliver ”et tilbageblik på, hvad der er sket,…

Læs mere

Nyheder

Pave Frans har påbegyndt sin 43. udlandsrejse og bliver den første pave, der besøger det østasiatiske land Mongoliet beliggende mellem Kina og Rusland. Paven vender hjem til Rom mandag den 4. september.

Frans begyndte sin rejse torsdag aften den 31. august. Hans fly lettede kl. 18.41 fra Roms…

Læs mere

Den 1. september 2023 starter pater Daniel Nørgaard SJ som præstelig assistent i Danmarks Unge Katolikker (DUK), hvor han overtager arbejde fra p. Roman SJ, som er har fået nyt job i Polen. Pater Daniel skal primært rådgive hovedbestyrelsen og udvikle DUKs nye ledertræning. Ved siden af dette…

Læs mere

Bispeprælat Berislav Grgic fratræder i dag, den 31. august, sit embede af helbredsmæssige årsager.

I et brev til medlemmerne af Den nordiske Bispekonference, og til de troende i prælaturet Tromsø, har biskop Berislav Grgic i dag meddelt, at han trækker sig fra sit embede som bispeprælat i det…

Læs mere

Civilsamfundsorganisationen RESAM – Religion & Samfund, som faciliterer det positive indbyrdes møde mellem religiøse ledere i Danmark – har udsendt en fælleserklæring, hvori de støtter regeringens indgreb mod koranafbrændinger. I erklæringen står:

”Vi støtter op om, at regeringen tager skridt til…

Læs mere

Quick links