Ifølge Vatikanet skal pave Frans tilbringe "et par dage på hospitalet" på grund af luftvejsinfektion.

I går, onsdag, oplyste pavens informationschef Matteo Bruni, at paven var på hospitalet i forbindelse med en planlagt helbredsundersøgelse.

Efterfølgende oplyste en unavngiven kilde fra Vatikanet til AFP, at alle pavens aftaler torsdag var blevet…

Læs mere

Nyheder

Om mindre end en måned, mandag den 13. marts, fejrer pave Frans sit tiende år som pave.

For at markere denne milepæl på en ’viral’ måde kan de troende på en hjemmeside tænde digitale lys for paven, mens de beder for ham.  

I en pressemeddelelse hedder det, at ”Den petrinske tjeneste er en stor…

Læs mere

synode.dk findes nu to dokumenter, oversat til dansk, fra den netop afholdte kontinentale samling i Prag, Tjekkiet, i dagene 5.-12. februar.

Der er tale om hhv. slutdokumentet fra selve mødet og biskoppernes efterfølgende sluterklæring.

Dokumenterne kan læses HER

Tak til Hanne Gregersen for…

Læs mere

Mere end 4.800 ofre for seksuelle overgreb begået i Den katolske Kirke i tidsrummet 1950-2022, altså 72 år. Det er konklusionen i rapporten fra en uafhængig kommission udpeget af Den portugisiske Bispekonference.

Bispekonference fremlagde i går den endelige rapport fra den uafhængige kommission,…

Læs mere

Pave Frans fordømmer fængslingen af den nicaraguanske biskop Rolando Álvarez og udvisningen af dissidenter, og appellerer til de politiske ledere om at åbne deres hjerter for sandheden og retfærdigheden og at efterstræbe dialog. Biskopperne i Den latinamerikanske Bispekonference (CELAM), Chile og…

Læs mere

I det konflikthærgede mellemamerikanske land er flere katolske præster og ordensfolk hen over det seneste år blevet arresteret, en biskop sat i husarrest og katolske radiostationer og et katolsk universitet er blevet lukket som led i præsident Daniel Ortegas forsøg på at undertrykke oppositionen mod…

Læs mere

Quick links