Caritas’ jubilæumsbog på trapperne

Jubilæumsbogen er sendt til tryk, og fra den 10. november kan du også læse de mange ord og beretninger, der er kommet fra nær og fjern, fortiden og nutiden; alt samlet i en bog, der ’opsummerer’ Caritas Danmarks og organisationens 75 år.

”Vi glæder os”, skriver Caritas Danmark på deres Facebook-side, ”og i netop denne glædesfejring kan vi ikke lade være med at dele endnu et lille sneak peek med ord fra generalsekretær Tetiana Stawnychy, Caritas Ukraine” (billedet):

”Tillad os at udtrykke stor taknemmelighed på vegne af vore modtagere, som takket være jeres gavmildhed i dag har noget at spise, et varmt sted at sove og vigtigst af alt forståelsen af, at der er nogen, der er parat til at hjælpe dem i deres nødsituation og til at hjælpe dem med at finde vej ind i et kærligt og omsorgsfuldt fællesskab.

Denne ægte følelse af fælles kærlighed er kernen i Caritas, og vi mener at det er det, der lægger grunden til en dyb genopretning for alle dem, der er blevet traumatiseret af krig og de deraf følgende afsavn – styrke til at komme på fode igen, genvinde selvtillid og uafhængighed. Mange af dem, der modtager hjælp, bliver senere ansat i vore afdelinger som frivillige eller ansatte. Og de har lært os, at det at være en del af denne ’hjertets bevægelse’, dette fællesskab kaldet Caritas, bringer liv og helbredelse til alle, der på en eller anden måde er en del af det. Alle vi i Caritas Ukraine er stolte over at være en del af Caritas-familien sammen med jer”.