Dokumentarfilm om paven og hans fredsarbejde

Onsdag den 15. marts startede den årlige filmfestivalen CPH:DOX med en visning af nye danske og internationale dokumentarfilm i 28 kommuner landet over.

På programmet er blandt andet dokumentaren ’In Viaggio’, en film af den prisvindende italienske dokumentarist Gianfranco Rosi, som handler om pave Frans. I omtalen står der bl.a.:

”Kort efter at kardinalerne sendte hvid røg ud af skorstenen på Det Sixtinske Kapel, rejste den nyudnævnte pave til Lampedusa, hvor flygtningene ankom i tusindvis. Siden har Pave Frans været på 37 rejser og besøgt 53 lande, for at tale om vor tids vigtigste emner: fattigdom, migration, klima, solidaritet og krig. Roms biskop drager blandt andet til Irak, Kurdistan, Brasilien, Cuba, USA og konfliktramte lande i Afrika. Her vidner han om verdens lidelser og tilbyder trøst gennem sine taler og tilstedeværelse. ’In Viaggio’ er en film om de først ni år af pave Frans' pontifikat. En rejseberetning sammensat af Vatikanets andægtige hjemmevideoer og nye førstehåndsoptagelser af den prisvindende instruktør bag film som ’Havet brænder’ og ’Notturno’”.

Dokumentaren vises søndag den 26. marts, på filmfestivalens sidste dag, hvor man inden filmen vil kunne møde generalsekretær hos Caritas Danmark, Maria Krabbe Hammershøy, der introducerer filmen og giver en introduktion til pavens arbejde som fredsmægler. ’In Viaggio’ er co-præsenteret med Caritas Danmark.

Læs mere om ’In Viaggio’ HER