Global Christian Forum: Paven opfordrer til at uddybe troen og fællesskabet for at opbygge kristen enhed

I sin hilsen til deltagerne i det fjerde verdensmøde i Global Christian Forum, der finder sted i Accra, Ghana, opfordrer pave Frans alle til at uddybe deres tro og genoplive den broderlige kærlighed, hvilket afspejler den enhed, som kristne er kaldet til, når de diskuterer de udfordringer, som det globale kristne fællesskab står over for.

Af Thaddeus Jones. Oversat af Regitze Fuhrmann

Pave Frans har sendt sine hilsner til deltagerne i det fjerde verdensmøde i Global Christian Forum fra den 15. til den 20. april i Accra, Ghana. Den globale samling samler kristne fra hele verden fra forskellige traditioner til en særlig tid med bøn, tilbedelse, dialog og mission.

Temaet, "For at verden skal forstå", vil udforske, hvordan man kan vidne om Kristus i nutidens verden for bedre at kunne forkynde Jesu Kristi kærlighed og sandhed til nationerne med det formål "at sammen gøre en forskel til Guds ære."

En smuk mosaik af tro
Paven udtrykte sin "dybfølte hilsen" til alle de forsamlede og roste den globale mangfoldighed, der afspejler "en smuk mosaik af moderne kristendom" og deler en fælles identitet som tilhængere af Jesus Kristus.

Ærkebiskop Flavio Pace, sekretær for Dicastery for Promoting Christian Unity, læste pavens ord op efterfulgt af sin egen tale som deltager på mødet.

Kaldet til enhed og kærlighed
Med udgangspunkt i temaet "For at verden skal forstå" (Joh 17,23b) sagde paven, at kristne er kaldet til "at legemliggøre den treenige Guds enhed og kærlighed i deres personlige og kirkelige liv, så de vidner i en verden, der er præget af splittelse og rivalisering."

Økumeni knyttet til mission
Enhed er nøglen "til at omfavne visionen om Guds rige", understregede paven, og det kræver "et iboende bånd mellem økumeni og kristen mission." Paven bemærkede det betydelige bidrag, som Global Christian Forum har ydet i sin 25-årige historie ved at skabe rum, hvor medlemmer af forskellige historiske udtryk for den kristne tro kan "vokse i gensidig respekt og broderskab ved at møde hinanden i Kristus."

Afslutningsvis bad han om, at mødet ville få alle til at uddybe deres tro og revitalisere den broderlige kærlighed, når de beder sammen, diskuterer og udveksler erfaringer om de udfordringer, som det globale kristne fællesskab står overfor.

"Til jer alle påkalder jeg den almægtige Guds velsignelser og beder om, at samlingen vil fremme den synlige enhed blandt alle kristne."

Efter at ærkebiskop Pace havde læst pavens budskab, gav han senere sit eget bidrag i en tale til deltagerne. Som et ekko af pavens ord roste han "kristendommens rige gobelin, herunder ortodokse, katolske, protestantiske, evangeliske, pinsekirker, uafhængige kirker og økumeniske organisationer", som var repræsenteret ved mødet.

Global Christian Forums fokus på at dele en "levende tro" og fremme relationer mellem kristne ledere er blevet et "værdifuldt økumenisk værktøj", sagde ærkebiskop Pace, i arbejdet med at finde løsninger på doktrinære uoverensstemmelser, udveksle troserfaringer, uddybe gensidig forståelse og styrke broderskab.

Ærkebiskop Pace understregede også, hvordan kristne vidner sammen afslører "evangeliets forsonende kraft", og at denne enhed kan vise "den kristne tros kraft, der overskrider menneskelige forskelle og danner et levende fællesskab af brødre og søstre, der er forankret i broderlig kærlighed, gensidig respekt og et fælles formål."

Afslutningsvis mindede han om, hvordan Den katolske Kirke har været engageret i en synodal proces uden fortilfælde, "For en synodal kirke: fællesskab, deltagelse, mission", som omfattede adskillige broderlige delegater fra forskellige kristne traditioner, der deltog i den første session i oktober sidste år, og et endnu større antal, der er inviteret til den afsluttende session i oktober næste år. Mens han takkede dem for deres deltagelse i synoden, bemærkede han, hvordan Synoden "sendte et klart og troværdigt signal om ønsket om at rejse sammen i en ånd af enhed i troen og udveksling af gaver" og bekræftede, at "det, der forener kristne, er større og dybere end det, der adskiller dem."

Dette møde her i Ghana er også "animeret af synodalitetens ånd", tilføjede han, og at "ved at bede og arbejde sammen, kan vi samle vores ressourcer, talenter og indsigter for at takle fælles udfordringer og fremme evangeliet kollektivt."