Hellig Kors kirke i Lemvig er solgt

I 42 år har Hellig Kors Kirke på Østergade 33 i Lemvig været på katolske hænder. Salget af kirken sker som led i det nye katolske danmarkskort, hvor Struer frem over bliver samlingspunkt for områdets primært polske katolikker.

Struer bliver frem over det geografisk samlingspunkt for områdets katolikker.

Hellig Kors Kirke i Lemvig har skiftet ejere. Efter kun at have været til salg i kort tid, er kirkebygningen på Østergade 33 nu blevet solgt til en privat køber for 695.000 kroner. Køberen overtager bygningen den 1. december i år.

”Vi er meget tilfredse med salgsprisen”, oplyser generalvikar Niels Engelbrecht. Da man for nogle år siden fik foretaget en uvildig vurdering af kirken med henblik på salg, blev prisen anslået til ca. 300.000 kroner.

Frasalget af kirken i Lemvig sker som led i det nye katolske danmarkskort og følger som naturlig udvikling af, at bispedømmet sidste efterår købte missionshuset i Struer, som fremover skal fungere som det geografiske samlingspunkt for områdets katolikker.

”Vi forventer, at kunne tage de nye lokaler i Struer i brug den 1. søndag i advent i år”, tilføjer Niels Engelbrecht.

Det er 42 år siden, at katolikkerne rykkede ind i Hellig Kors Kirke i Lemvig. Dengang overtog man bygningen efter Metodistkirken, der opførte den røde murstenskirke i 1905.

Nødvendigt at lukke

I Lemvig er menigheden kede af at skulle sige farvel til kirken.

”Men det er også en nødvendighed. Der er mange, der ønsker at komme i kirken, og især ved højtiderne er der ikke for meget plads”, siger Bodil Jensen, den lokale kontaktperson for Hellig Kors Kirke til Folkebladet Lemvig.

Bodil Jensen vurderer, at der inden coronakrisen kom et sted mellem 40 og 50 deltagere til messerne i kirken i Lemvig, og hovedparten af dem kom blandt andet fra Vinderup, Struer og Holstebro.

Pastor Winek Barwinski, sognepræst for menighederne i Herning og Lemvig – nu Struer, forklarer, at menigheden i Lemvig havde mellem 120 og 140 medlemmer, men at langt de fleste enten bor i Struer eller Holstebro. Derfor giver god mening at rykke til Struer, siger han.

Langt de fleste kommer ligesom pastor Winek selv fra Polen:

”Desuden er der er kommet flere og flere fra Polen, som har fået arbejde omkring Struer og Holstebro, og det har haft medvirkende i beslutningen om at sælge kirken i Lemvig til fordel for den nye kirke i Struer”.