Paven deltager i verdensungdomsdagene i august

Pave Frans besøgte Mariahelligdommen i Fatima, Portugal, første gang i 2017. Foto: Vatikanets medier

Pave Frans har accepteret invitationen fra de civile og kirkelige myndigheder i Portugal og vil rejse til Lissabon og Fatima i august for at deltage i verdensungdomsdagene 2023.

Paven vil atter besøge pilgrimsstedet Fatima som led i sin apostolske rejse til Portugal i forbindelse med Verdensungdomsdagen. Det oplyste Matteo Bruni, Vatikanets pressetalsmand, tidligere på ugen.

”I anledning af den næste Verdensungdomsdag, og efter at have takket ’ja’ til invitationen fra de civile og kirkelige myndigheder i Portugal, vil Hans Hellighed pave Frans rejse til Lissabon den 2.-6. august i år og i den forbindelse besøge helligdommen i Fatima den 5. august”.

Dette bliver pave Frans’ andet besøg på Mariahelligdommen, hvortil millioner af pilgrimme hvert år valfarter til.

Fatima
Pave Frans besøgte helligdommen første gang den 12.-13. maj 2017 i forbindelse med markeringen af hundredåret for jomfru Maria-åbenbaringerne på Cova da Iria. Ved den lejlighed bad han om en afslutning på de krige, der ”hærger” verden.

I Fatima viste jomfru Maria sig for lidt over 100 år siden for tre portugisiske børn i det, der dengang var en fattig landsby.

Verdensungdomsdagene
Lissabon er vært for den fjerde Verdensungdomsdag, som pave Frans vil stå i spidsen for, efter at han har deltaget på verdensungdomsdagene i Rio de Janeiro, Brasilien, i 2013, Krakow i Polen i 2016, og Panama City, Panama, i 2019.

De 38. verdensungdomsdage skulle oprindeligt have fundet sted i den portugisiske hovedstad i 2022, men blev udsat på grund af coronapandemien.

Som tema for dette års Verdensungdomsdag har pave Frans valgt ”Maria brød op og skyndte sig” (Luk 1,39); det bibelcitat, der indleder historien om Marias besøg hos sin kusine Elisabeth efter englens bebudelse om, at Maria ville blive mor til Guds søn.