Pavens fredsudsending rejser til Beijing

Foto: Vatikanets medier

Pave Frans’ særlige budbringer for fred i Ukraine, den italienske kardinal Matteo Zuppi, som tidligere i år har besøgt Ukraine, Rusland og USA, rejser til Kina onsdag den 13. september. ”Endnu et skridt i pavens mission for at støtte humanitære initiativer og en løsning efter at skabe en retfærdig fred” i Ukraine, sagde Den Hellige Stols pressekontor tirsdag den 12. september.

Kardinal Zuppi, ærkebiskop af Bologna og formand for Den italienske Bispekonference, fortsætter hermed sin mission som pavens særlige budbringer for fred i Ukraine. Han besøgte Kiyv den 5.-6. juni, Moskva den 28.-29. juni og Washington den 17.-19. juni.

Under pressekonferencen på flyet tilbage fra sit besøg i Mongoliet i begyndelsen af måneden sagde pave Frans, at et besøg i Kina var planlagt som en del af den apostoliske rejse.

På det tidspunkt, hvor rejsen blev annonceret, deltog kardinal Zuppi i Berlin i et internationalt bønnemøde arrangeret af Sant'Egidio-fællesskabet med temaet ’Modet til at vælge fred’, som den 10.-12. september samlede lederne af de store verdensreligioner sammen med politiske og kulturelle repræsentanter fra 40 lande.

I en tale til Vatican News understregede kardinal Zuppi (billedet) ønsket om at ”væve fredens skrøbelige stof”. Med manges bøn for fred er vi stærkere, sagde han og understregede, at fred ikke kan påtvinges af nogen, men skal være ukrainernes valg sammen med garantier, engagement og alles indsats. Derfor, forklarede kardinal Zuppi, anerkendes Kinas rolle i denne proces som ”måske et af de vigtigste elementer”.

Det er første gang under pave Frans' pontifikat, at en kardinal officielt besøger Kina.