Studiedag for kateketer i Slagelse.

I begyndelsen af februar blev der i Slagelse afholdt en inspirerende studiedag for kateketer. Senere på foråret afholdes tilsvarende kurser i Aalborg og Esbjerg.

Lørdag 3. februar lagde p Michal og menigheden i Slagelse hus og værtsskab til en inspirerende studiedag for kateketer. Stor entusiasme og godt humør prægede dagen, som havde deltagere så langt som fra Sønderjylland, Fyn, Falster og de vestsjællandske menigheder.

Pastoral Centeret har siden efteråret 2023 tilbudt at komme ud i landets sogne for at afholde studiedage for kateketer og andre med interesse for at give troen videre. I november blev der således også afholdt en meget vellykket dag i Skt. Ansgar.

De kommende studiedage er 6. april og 25. maj, hvor turen går henholdsvis til Ålborg og Esbjerg. Det er samme program, der gentages, så deltagere frit kan vælge de dage og geografiske steder, der passer hver især bedst. Ambitionen er, at afholde 5 studiedage om året. Det er gratis at deltage og alle med interesse for at give troen videre er velkomne.

Studiedagene er tilrettelagt, så vi, henover en hel studiedag fra 9.30 til 15.30, både har teologiske og/eller religionspædagogiske oplæg med relevans for lægkateketer såvel som praktiske workshops med konkrete tips og øvelser til inspiration i undervisningen hjemme i de enkelte sogne. Temaer i det nuværende program er således bl.a. ”Katekesens natur og historie” og ”Treenighedens egen pædagogik”, ligesom vi har workshops om ”korstegnet”, ”når Gud kalder” og ”små øjeblikke”, som er de situationer, hvor vi pludselig ser os selv som den, der i nuet må svare og forkynde Guds Ord i mødet med andre mennesker i hverdagen.

Du kan læse mere her: Kurser og events - Pastoral-Centret.