Sømandssjælesorg

 

Henvendelse: 

Stella Maris

National Director : Michael Andrew Dolan Møller e- mail: michaelstellamarisnordic.org

Stella Maris hjemmeside

Mail: infostellamarisnordic.org  ellers infosmdk.dk

 

Om Stella Maris

Stella Maris er den katolske kirkes pastorale arbejde med søens folk, hvor 1.000 ansatte og frivillige i 57 lande besøger 70.000 skibe i 330 havne. Arbejdet udføres under de lokale bispekonferencer og er tæt tilknyttet disse.
Stella Maris blev genetableret i Danmark i januar 2021 på initiativ af Diakon David Noval og forventer at være tilstede i hele norden inden for nogle år. Fra november 2022 har Stella Maris og Caritas Danmark indgået et partnerskab således at Caritas Danmark har overtaget ansvaret for den fortsatte udvikling af Stella Maris. Således lyder det i en pressemeddelelse fra Caritas Danmarks Generalsekretær Maria Hammershøj:  " Stella Maris og Caritas Danmark i partnerskab
Livet på havet kan være svært og medføre lange perioder med ensomhed og depression. Siden 2019 har Stella Maris Nordic draget omsorg for sømænd og fiskere i et område, der strækker sig fra Finland i vest til Grønland i øst. Nu bliver den katolske tjeneste lagt ind under Caritas Danmark.

De sidste to år har Stella Maris Nordic arbejdet for at forbedre livet for søfarende i nordiske havne. I takt med at der er kommet flere frivillige til, og at antallet af skibsbesøg er steget, er der brug for et øget fokus på fundraising og fastere organisatoriske rammer. Diakon David Noval, som har stået i spidsen for den katolske tjeneste, vender tilbage til en stilling i den virksomhed, hvor han før var ansat, og Stella Maris Nordic bliver lagt ind under Caritas Danmark.

Hos Caritas Danmark er Michael Andrew Dolan Møller blevet udnævnt til national chef for Stella Maris Nordic. Han var aktiv frivillig i opstartsfasen for Stella Maris Nordic, og han er Caritas Danmarks sognerepræsentant for menigheden i Århus.

”Min kone Jonalyn og jeg har besøgt over 160 skibe i det seneste halvandet år”, fortæller Michael Andrew Dolan Møller. ”Det har været en berigende oplevelse for os begge, og forhåbentligt har vi gjort livet en anelse nemmere for de folk, vi har besøgt. Vi glæder os til at fortsætte dette arbejde i den nye struktur sammen med Caritas.”

David Noval udtaler: ”De sidste to år, hvor jeg har beskæftiget mig med etableringen af Stella Maris på fuldtid, har været fantastiske. Mange virksomheder, menigheder og enkeltpersoner kender nu Kirkens arbejde for søens folk. Det er nu tid til, at der skabes et andet fokus, og det er jeg overbevist om og tryg ved, at Caritas kan bringe. Stella Maris’ og Caritas’ hjerter banker i takt for dem, der har behov for os, og derfor er jeg glad for, at Caritas kan føre arbejdet i Danmark til næste niveau. Jeg håber, at den store opbakning, der er vist blandt vores støtter, vil fortsætte i det nye set-up. Jeg er beæret over at have været med et stykke af rejsen og er spændt på at se indsatsen blomstre i samarbejde med Caritas.”

Biskop Czeslaw Kozon siger: ”Caritas’ mission er at række ud til de marginaliserede. Mennesker på søen kan også nemt føle sig i en sådan situation ved at være langt hjemmefra lang tid ad gangen og undertiden have barske arbejdsvilkår. Historisk set har Caritas og Stella Maris mange bånd, der forener. Da pastor Ballin i sin tid grundlagde Caritas, var han også aktiv i tjenesten for Stella Maris, og i de senere år har Caritas bakket op om Stella Maris’ arbejde. Jeg er dybt taknemmelig for diakon David Novals initiativ og store indsats de seneste år, og jeg glæder mig til at se Caritas udfolde sømandsmissionen yderligere.”

Kontakt: kommunikationskoordinator Peter Christian Rude på pcrcaritas.dk / 31 33 62 29

 

Yderligere information kan findes på hjemmesiden.