Lær mere om katolsk tro og praksis

Vi håber, at denne side kan hjælpe dig med at finde alle de informationer du har brug for.

Måske er du i gang med et projekt i din skole og ønsker at vide mere om katolikker. Eller du er bare nysgerrig efter at vide, hvad Den katolske Kirke står for? Du spørger måske også dig selv, om katolikker overhovedet er kristne. Hvorfor har de så mange sakramenter? Og er det ikke dem, der tilbeder Jomfru Maria?

Her i skoletjenesten finder du:

- 'Hvad siger Kirken om ...?'  giver dig svar på de mest almindelig spørgmål. Det være sig om Kirkens holdning til abort, cølibat, AIDS osv.

- 'Lær mere om katolsk tro' er en længere gennemgang af den katolske tro. Denne del af skoletjenesten er oprindeligt lavet i bogform, så teksterne er lidt længere. Du kan hente bogen som pdf-fil (548 kb), hvis du vil.

- 'Mød en katolik' er nogle korte interviews med katolikker i alle aldre og med forskellig baggrund.

Du kan også finde meget materiale andre steder på hjemmesiden. Prøv f.eks. i menuen Katolsk Tro. Der kan du læse mere om f.eks. bøn, etik, Kirkens historie i Danmark osv. Du kan også læse kirkelige dokumenter f.eks. fra Det Andet Vatikankoncil m.m.

Endelig er der også mange informationer at hente i Katolsk minileksikon.

Du kan også hente undervisningsmaterialtet "Den katolske Kirke i Danmark" som pdf-fil (548 kb). Det er et 120 siders materiale udarbejdet til skolebrug. Du er velkommen til at bruge det i din egen undervisning.

Men hvis du virkelig vil danne dig et billede af Den katolske Kirke, er det ikke nok med en hjemmeside. Så må du kontakte en katolsk menighed eller et kloster og tale med nogen om dine spørgsmål.

Hvis du har brug for at lave interview med en katolik, så ring til Danmarks Unge Katolikker. På DUK's sekretariat sidder også en børne- og ungdomspræst, der kan hjælpe dig med et par interviews.

Happy surfing!