Pave Frans indleder tirsdag den 31. januar sin 5. apostoliske rejse til det afrikanske kontinent, hvor han vil besøge to lande, som verden ofte glemmer, og hvor langvarige konflikter har efterladt millioner af flygtninge og fordrevne mennesker, der kæmper med hungersnød.

Besøget, der varer til den 5. februar, begynder i Den Demokratiske Republik…

Læs mere

Nyheder

De øverste ansvarlige for afviklingen af den verdensomspændende høringsproces om synodalitet i Kirken har skrevet til verdens biskopper og forsikret dem om, at synoden ikke har nogen skjult dagsorden, og de beder om deres støtte til den næste fase, den kontinentale proces.

I deres brev fortæller…

Læs mere

Den nordiske Bispekonference er kommet med sit feedback på det forberedende dokument til den kontinentale fase af den synodale høring.

Den europæiske høring finder sted i Prag, Tjekkiet, i dagene 5. til 12. februar.

Man kan læse biskoppernes input HER (på engelsk)

Læs mere

Læsninger: Es 52,7-10 1 Kor 1,18-25 Mark 1,14-20

Fejringen af en lokal kirkelig pioner og markeringen af kirkelige begivenheder er anledninger til besindelse på og taknemmelighed for fortiden, en form for statusopgørelse over nutiden og må også gerne være et forsøg på at forme fremtiden.

Sådan er…

Læs mere

Tre af pave Frans’ nærmeste medarbejdere skriver i et brev til Den tyske Bispekonference, at en af de afgørende beslutninger, som er truffet af den tyske ’Synodale Weg’, ikke kan gennemføres. Paven har godkendt brevets indhold og besluttet, at det skal offentliggøres.

Striden om reformprojektet…

Læs mere

Opdat. 25 januar: Julio Murat er pr. dags dato også udnævnt til apostolisk nuntius for Danmark, oplyser Vatikanet.
------

I starten af november 2022 udnævnte pave Frans ærkebiskop Julio Murat, titulær-ærkebiskop af Orange, til apostolisk nuntius for Sverige og Island. I går, torsdag, ankom…

Læs mere

Quick links