Lederen af Pavestolens pressekontor meddeler, at pave Frans’ læger har bedt ham om ikke at gennemføre sin planlagte rejse til Dubai for at deltage i COP28-topmødet, og med stor beklagelse har paven accepteret lægernes anmodning.

Tirsdag aften meddelte lederen af Pavestolens pressekontor, Matteo Bruni, at pave Frans har aflyst sin rejse til Dubai…

Læs mere

Nyheder

Kardinalerne Brandmüller, Burke, Sandoval Íñiguez, Sarah og Zen Ze-kiun har sendt paven fem ’dubia’ og bedt ham om afklarende svar på spørgsmål vedrørende fortolkningen af den guddommelige åbenbaring, velsignelsen af homoseksuelle forhold, synodalitet som en konstituerende dimension af Kirkens liv,…

Læs mere

Den hellige Fader har udnævnt pastor Raimo Ramón Goyarrola Belda fra Opus Deis personlige prælatur, og tidligere generalvikar i samme bispedømme, til biskop af Helsinki.

Pastor Raimo Ramón Goyarrola Belda er født den 20. juli 1969 i Bilbao, Spanien. I 1987 indtrådte han i Opus Dei.

Han er uddannet…

Læs mere

Bispesynoden om synodalitet begynder i Rom onsdag den 4 oktober og løber frem til søndag den 29 oktober.

Den nordiske Bispekonference er repræsenteret på synoden ved biskop Czeslaw Kozon og konferencens generalsekretær sr. Anna Mirijam Kaschner CPS. Alle synodens deltagere findes på en oversigt her

Læs mere

Pavens nye dokument om miljøet, en opdatering af hans rundskrivelse Laudato Si’, og som offentliggøres den 4. oktober, hedder Laudate Deum. Det oplyste Frans under et møde med latinamerikanske universitetsrektorer den 21. september, da han talte om miljøet og ”forladthedens kultur”.

Det [Laudate…

Læs mere

Quick links